Weber Gurus test af kokosbriketter til grill

 

Weber har foretaget en test af kokosbriketten®, hvor der blev lagt 2,5 kg. kokosbriketter i en grillstarter - hvorefter stopuret blev startet.

 

De første par minutter kom der noget røg fra briketterne, men det var begrænset. Efter 10 minutter var optændingen næsten røgfri. Efter 24 minutter var de 2,5 kg. kokosbriketter klar til brug. Briketten brænder utrolig flot og jævnt, og giver en god varme i grillen.

 

Der blev grillet i en time - både med og uden låg. Under direkte grillning afgiver kokosbriketten® stort set ingen røg hvis der kommer fedtstof på briketten. Dette er pga. de mere end 30.-000 kj/kg. Fedtet brænder simpelthen op med det samme. Derefter blev der på traditionel vis lukket for luften til briketterne. Efter 12 timer blev der kigget til briketterne, og det var overraskende hvor lidt aske kokosbriketterne egentlig afgiver.

 

- Vi bruger normalt Heat Beads, men en times grillning med kokosbriketten® har kun produceret lidt under 2 spsk. aske. Det er imponerende flot. Asken klæber sig flot til briketten og flyver ikke rundt i grillen (med risiko for at sætte sig på maden).

Stor ros til denne briket. Vi anslår, at man sagtens kan grille 2-3 gange med denne briket. Dog skal det ikke være de store stege 3. gang - men til en god bøf eller et par pælser vil 3. gangs briketter være helt ok.

 

Konklusion:
 

Kokosbriketten er et rigtig godt alternativ, da briketten er dejlig varm, tænder godt og kan købes hele året rundt. Kokosbriketten er dog dyrere end andre briketter og kul, men er til gengæld fremstillet miljøvenligt, og røgen under optænding lugter rent faktisk godt og er helt kemikaliefri.

 

Heat Beads blev i sommeren 2005 solgt i Superbest til 69,95 kr. for 10 kg. Det er næsten det halve af kokosbriketten® - mange vil derfor vælge Heat Beads.

 

"At anføre prisen som negativt svarer til, at man sammenligner en Max Havelaar kaffe med Aldis den billigste"

 

Kontakt os


Du kan kontakte os på:

Telefon: 23 42 30 21

Send os en mail

 

Find butikken

 

Nyhedsbrev